Acomiadament del

 Joan Barberan

Adéu al Joan.

El Foment Sardanista Sant Sadurní és actualment l'unió d'una colla de gent  que estima la sardana, sigui com a simbol del nostre país, sigui per que gaudim ballant-la o escoltant-la o sigui per qualsevol altre motiu.    Ahir ens va deixar el Joan Barberan que a més de president del Foment n'era l'ànima, sempre amb l'ajut de l'Àngels. Treballador incansable tant a l'hora de la feina com a l'hora del lleure. Per remarcar-ho recordem que en el seu 60è aniverssari el compositor Joan Jordi Beumala li va dedicar una sardana i no creiem que tingues gaire feina a l'hora d'escollir un títol - cosa avegades complicada - li va posar "no paris, no paris" més clar impossible. Amb quatre paraules va retratar fidelment el tarannà del Joan. Amic dels seus amics,  conegut per molts sardanistes d'arreu de Catalunya, assistent a tots els aplecs i ballades que tenia a l'abast. Sempre el primer de formar una rotllana des del començament malgrat que fos una sardana de 10 tirades per la qual cosa creiem que és un dels que més sardanes ha ballat. Enamorat de la sardana "juny" de Juli Garreta un dels autors que infongué a la sardana uns valors musicals a nivell d'obra simfònica que junt amb els grans de la música clàssica eren els  acompanyants del Joan en el seu ritme de cada dia.                                                                                                                         

Joan, et trobarem a faltar, les ballades no seràn el mateix sense els punts lliures que convidaves a marcar i el teu crit de ànim o de joia que feies en el salt petit.                                

Desitgem que allà on siguis continuis ballant sardanes. Segur que seràs feliç.

Descansa en pau Joan. 

L'últim adéu va ser amb la seva sardana.  Clic                                                  

Sant Sadurní d'Anoia 4 de juny del 2019.

Aplec de Calella 2021 - En el concert van fer un homenatge al Joan Barberan interpretant la sardana "Un Mar de Verdor"  de Joan Druguet        Clic          guanyadora del premi de la critica de la sardana de l'any 2019.