Carles Santiago i Roig

Carles Santiago i Roig (Barcelona, 9 de gener de 1953) és un compositor de sardanes i músic. Ha desenvolupat una prolífica carrera dins el món de la sardana i entre les seves activitats cal destacar que és fundador i representant de la cobla Ciutat de Cornellà, actualment n'és intèrpret de tible. Premiat en diversos concursos de composició.

De petit passà a residir a Cornellà de Llobregat i inicia estudis de solfeig i acordió a Barcelona, fent harmonia de forma autodidacta. Les seves primeres experiències són com a cantautor, compartint escenari amb Pere Tàpies, Lluís Llach, Teresa Rebull i Joan Manuel Serrat. Essent dansaire de la colla sardanista Pedraforca començà la seva inclinació per la música de cobla i en un concurs convocat per la Unió de Colles Sardanistes la seva sardana Amb il·lusió obtingué el primer premi (1974). Un bell somni fou finalista de la Sardana de l'Any 1975. des de llavors ha escrit més de 80 títols. A part porta escrites unes 150 revesses i l'obra per a cobla Recordant Verdi.

Amb la sardana A Garcia, 10 i més va guanyar el primer accèssit del premi Sardana de l'Any 2007.

En un concurs per compondre una sardana representativa de la Festa dels Barris de Sant Sadurní d'Anoia va guanyar el primer premi amb el títol,

- Set Barris en Festa - que deixa entreveure les melodies d'aquestes festes de la Capital del Cava. (juny 2014)