Jordi Molina i Membrives

       Nasqué a (Blanes, Selva, 12 de març de 1962) és un intèrpret de tenora i compositor de sardanes.

Començà la seva carrera amb estudis de clarinet i tenora a la cobla del Col·legi de Santa Maria de Blanes sota el guiatge de Joaquim Alqueza. Va començar els estudis de solfeig amb Maria Rosa Vidal i tenora amb Ricard Viladesau. Estudià després clarinet i harmonia al Conservatori Municipal de Barcelona perfeccionant-lo més tard amb Maria Àngels Alabert.

Passà després a La Principal de Barcelona, als Montgrins, ocupant la plaça vacant de Josep Gispert. Hi estigué fins el 1996 que entrà a la Maravella fins el 1999. Posteriorment es dedicà a la composició i a promoure un repertori propi de la tenora fora de l'àmbit de la cobla.

Actualment actua com a tenora solista a la Companyia Elèctrica Dharma i a la Cobla Simfònica de Catalunya. Fa 7 anys enregistrà el seu primer disc amb obres seves i amb la cobla Montgrins. També ha enregistrat un CD amb música per a tenora, piano i percussió denominada Mosaic. També va treure un compacte amb obres seves gravades per la cobla Marinada, que ell mateix dirigeix, coincidint amb el vintè aniversari d'aquesta emprenedora formació.

Juntament amb el tenores Enric Ortí, Quim Duran, Xavi Molina, Jordi Paulí i Àlex Vila forma part del Jordi Molina Sextet de tenores, formació estable que es dedica a la promoció de la tenora fora de la formació de cobla.

El seu germà Xavier Molina i Membrives també és compositor de sardanes.

 

C