Jordi Paulí i Safont

Jordi Paulí i Safont (Badalona, Barcelonès, 6 de setembre de 1969) és instrumentista de tenora, saxòfon, piano i clarinet, i compositor de sardanes.

Començà els estudis musicals al Conservatori Municipal de Música de Badalona i els de tenora a l'escola de cobla Marinada amb el professor Josep Colomer. Després els prosseguí al Conservatori Municipal de Barcelona amb Jaume Vilà. Com a saxofonista va ser deixeble de Ricard Roda, Salvador López i assistí a cursos amb Pedro Iturralde i Perico Sambeat. Posseeix els títols de professor superior de tenora, tible i saxòfon. El 20 de juny de 1996 obté el premi d'honor de grau superior de saxòfon al Palau de la Música Catalana.

Als 11 anys ingressà a l'escola de cobla Marinada, de Badalona. Als 16 entra a la cobla Rambles i un any després a la Sant Jordi fins al 1999 en què passà a formar part de l'Orquestra Maravella. Com a instrumentista ha format part de les formacions: Roda de saxos, Saxocromia, Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, Cobla Bohèmia, Blue Big Band de l'Aula de Jazz de Barcelona, Big band de l'EMB de Badalona, Orquestra Maravella, la Banda Municipal de Barcelona, La Girona Jazz Project, Gironsax, Jazz de Copes, Jordi Paulí Quartet, Duet amb Santi Escura, Orquestra Filharmònica de Catalunya, Cobla de Cambra de Catalunya i La Salseta del Poble Sec. Ha col·laborat amb Els Joglars, Lluís Llach, Santi Arisa, Joan Albert Amargós, Tactequeté, Coetus, Orchestre 2e2m du Paris, etc.

Amb la seva formació "Jordi Paulí Quartet" ha realitzat un treball molt interessant en el camp jazzístic tocant la tenora en el grup i desenvolupant les possibilitats improvisatòries de l'instrument.

En el camp pedagògic ha estat professor de l'Orfeó de Sants de Barcelona i de les escoles de musica de Sabadell, Badalona i actualment és professor de saxòfon i tenora a l'Escola - Conservatori Municipal de Música de Vilanova i la Geltrú.

Als dotze anys escriu la seva primera sardana, A l'avi Peret, però no va ser fins al 1990 que va compondre sardanes amb una certa regularitat fins a arribar a la seixantena. Com a compositor de música per a cobla ha rebut diversos premis, entre els quals destaca el Premi de la crítica del concurs Sardana de l'Any 2004 amb la sardana Fòrum a Banyoles, i el primer accèssit per Mariona a la Sardana de l'Any 2006. També ha compost peces de jazz per al seu grup i peces de música tradicional com el "Ball de Sant Anastasi" que s'interpreta cada any a Badalona per les festes de Maig. Va destacar en l'edició del concurs "Sardana de l'any 2010" la seva composició anomenada "Rebombori", un espectacle visual i sonor per a dues cobles, banda simfònica, gralles i sacs de gemecs. Actualment és el director de la "Cobla Maricel" de Sitges i també dirigeix "La Vilanova Big Band" del Conservatori Municipal de Música "Mestre Montserrat" de Vilanova i la Geltrú.

Jordi Paulí el 2014