Xavi Piñol i Garcia

Va néixer el 29 d’agost de 1978 a Premià de Mar. Un cop diplomat en Relacions Laborals en la Universitat Autònoma de Barcelona, s'inicia al món de la música i de la Cobla a través del seu pare Gaietà, fundador i representant de la Cobla de Premià.

Els seus estudis de música han passat pel Conservatori Professional de Música de Badalona i l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) tenint a grans professionals com a professors com Carles Vecino (saxo), Marcel Artiaga (tible), Philippe Vallet i Dolors Chiralt (oboè).

El 26 d'abril del 2003 i en el decurs de l'aplec Capital del Cava, es va estrenar la seva sardana Sardanes al Cava, obligada de dues tenores i dos tibles.

Actualment es dedica professionalment al món de la música tot desenvolupant una activitat polifacètica en la que s'inclou la interpretació, la pedagogia, la composició i la divulgació dels seus instruments i de les formacions que en forma part. L’ofici musical el comparteix amb l’ensenyament d'Economia i d'Organització d'Empreses a Batxillerat, Cicles Formatius i Eso.